De provincie Utrecht en Wijk bij Duurstede werken samen aan windenergie langs het Amsterdam-Rijnkanaal. Met een bestuursovereenkomst wordt ingezet op zorgvuldige ontwikkeling, lokaal eigendom en participatie.
De provincie en gemeenten werken samen aan betaalbare, duurzame energie. Ze streven ernaar in 2030 genoeg schone stroom op te wekken. Er zijn infoavonden over windenergie op 18, 21 en 26 november.
De provincie Utrecht werkt met gemeenten aan duurzame energie, zoals wind- en zonne-energie, om in 2030 2,4 TWh op te wekken. Gemeenten liggen op koers, maar extra windplannen zijn nodig.
De provincies stimuleert duurzame en betaalbare energie zoals windenergie. Bij nieuwe windmolens moeten omwonenden via energiecoöperaties eigenaar kunnen worden. Zo profiteren zij van de inkomsten.
In Houten is een energiecoöperatie opgericht, speciaal voor huurders van woningcorporatie Woonin. Wie lid wordt van deze energiecoöperatie krijgt voordelige stroom van zonnepanelen uit eigen buurt.
De subsidieregeling (USET) waarmee we de energietransitie willen versnellen is aangepast. Hij is nu ook te gebruiken voor lokale distributie van elektriciteit.
De verhouding tussen zonnepanelen en windmolens raakt uit balans. Hierdoor kan de levering van energie steeds moeilijker worden. Milieuonderzoeken maken duidelijk waar windenergie mogelijk is.